No Guts - Some Sailing


SAGITTA KAUSI 2012

Työlista:

Keulan punkka - Tukirauta
Storan fallin hela - veneessä
VaraGfalli - Happyllä työn alla
Kansikompassit - pitää kääntää
Uusi spinnupuomi kuntoon
Barskavinssi styyra
2nd käsi primäärit
Vindeksi
Sähköboxi, latausstökkeli ja pilssipumppu kytkennät
Spi-falli hela mastossa, rikkooko sääntöä
Keulaluukku, liukupaloja edelleen tiukattava
Takastaagiin pikkuploki
Etustaagin tappi lyhyemmäksi
Dirkkinarun uusinta, kuminauha-dyneema alalaitaan, pikkuploki dirkin päähän ja joku muu pidätin puomiin

Kaapin siivous

*************************

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Ei auta vaikka baari on auki

Tänään tuli oppia kantapään kautta. Keulagasti tuossa vieressä käskee olemaan säästämättä sanan säilää, joten tässäpä miekan mitalla: Purjehdimme tänään surkeasti.

Molemmissa lähdöissä otimme hyvät startit, olimme ekojen joukossa ylämerkillä modernien kannassa, mutta kanttimme petti taktiikan kanssa. Emme pystyneet purjehtimaan joukkueena paineen alla. Me emme olleet tilanteiden tasalla vaan tilanteet olivat meidän herrana. Kun taktiikka ei ole hallussa, joutuu itse regoimaan toisten päätöksiin ja se kostautuu manoveereissä ja veneenkäsittelyssä pinnasta purjeisiin. Näin käy kun on liian vähän kokemusta ja hermoillaan.

Päivän kämmimisen jälkeen jäimme Sira neloseksi ja kaikkien klassikoiden viitoseksi. Raven voitti klassikoiden regatan ylivoimaisesti ja oli taidollisesti omalla tasollaan. Raven purjehti usein pitkään modernien kannassa. Seuraavalla tasolla oli Kunkku, jonka ero seuraaviin näkyi suoritusten varmuutena sekä tasaisena marjanpoimintana jos edelle sattui muita veneitä. Nämä kaksi tekevät hyvin vähän virheitä. Näiden jälkeen tulee suuri joukko veneitä, jotka ovat hyvin tasaisia ja joiden maaliintulojärjestys vaihtelee paljon, lähinnä tehtyjen virheiden mukaan. Me kuulumme siihen joukkoon, mutta emme näköjään vielä ihan kärkeen. Yhdeksän startin regatoissa ei selitellä.

Flensburgin pursiseura näytti puolestaan mallia miten regatta järjestetään. Parasta mitä on nähty. Kaikki toimii. Hyvään tunnelmaan vaikutti paljon myös hieno huolehtiminen purjehtijoista: joka päivän jälkeen oli tarjolla kaikille lämmin ruoka ja juomaan niin paljon kun kukin jaksoi. Jos purjeita hajosi, ne korjattiin paikalla. Jos jotain muuta hajosi, valmiudessa oli ribejä ja vaikka mitä. Meille tuotiin uusi falli starttien välillä ribillä kisa-alueelle. Mitään kippari-miehistö-jakoja ei ollut vaan kaikki tilaisuudet olivat kaikille ja pukukoodi käytännössä sailing tai after-sailing.

Niin, muuten, World Cupin voitti Hollandia! Siis nopein kasi kaikista!

Vielä pitää saada Sagitta ehjänä Suomeen. Astra sai muuten If-palkinnon kauimpaa paikalle purjehtineena kasina. Happy puikottaa huomisesta alkaen Sagittan kotiin. Me muut varmaan aletaan mentaaliharjoitukset.
!NGNG!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti