No Guts - Some Sailing


SAGITTA KAUSI 2012

Työlista:

Keulan punkka - Tukirauta
Storan fallin hela - veneessä
VaraGfalli - Happyllä työn alla
Kansikompassit - pitää kääntää
Uusi spinnupuomi kuntoon
Barskavinssi styyra
2nd käsi primäärit
Vindeksi
Sähköboxi, latausstökkeli ja pilssipumppu kytkennät
Spi-falli hela mastossa, rikkooko sääntöä
Keulaluukku, liukupaloja edelleen tiukattava
Takastaagiin pikkuploki
Etustaagin tappi lyhyemmäksi
Dirkkinarun uusinta, kuminauha-dyneema alalaitaan, pikkuploki dirkin päähän ja joku muu pidätin puomiin

Kaapin siivous

*************************

lauantai 26. helmikuuta 2011

Sparkman&Stephens design No. 275

NGNG sailing team on saava kolmannen aluksen. Erään puolionnekkaan sattuman seurauksena eilen ostaa pamautettiin S&S:ltä piirustukset. Tapahtumaa juhlittiin hillitysti ja tulevan aluksen tyyliin sopivasti hieman groteskissa baarissa nimeltä Groteski. Rakennusaikataulu ja -paikka ovat vielä auki, niinkuin melkein kaikki muutkin asiat. Dubaissa on NGNG:n agenttien mukaan kukoistava mahonkiveneiden rakennuskulttuuri. Veneen nimeksi on ehdotettu "Iskias" sen muille kilpakumppaneille aiheuttamien kipujen mukaan. Myös "Ibusal" eräänlaisena ratkaisuna on ollut esillä.

Kunhan design teamimme pääsee pidemmälle, julkaisemme havainnekuvia ja muuta kaikille ihailtavaksi ja ideoitavaksi. Suunnitteluun on valittu alan ykköstoimistot Amfibi ja Toast Engineering. Ensimmäiset pienoismallit on jo tehty Toast Engineeringin Helsingin toimistossa. Purjehduslayout tulee olemaan aika paljon Sagittaa, koska siitä on vaikea parantaa. Ulkoasu tulee olemaan sagittamaisen tyylikkään minimalistinen, mutta koska uudella veneellä ei vielä ole historiaa, muotokieli on tarkoituksella osin sellaista klassista tyyliä, mitä ei ennen ole nähty.

Aikataulusta sen verran, että Hesan MM-kisat purjehditaan tietysti Sagittalla. Kun joidenkin vuosien päästä uusi vene on vesillä, NGNG voi treenata kolmella veneellä ja kisassa NGNG voittaa aina: Sagitta kevyessä, uusi keskituulessa ja Ilderim kovassa. Jolleivat sitten kaikki kolme tule byyriin samalla millisekunnilla!

Vuonna 1939 näistä piirustuksista rakennettiin Ruotsissa kahdeksikko Iskareen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti